maisema_rasti.jpg

Etusivu

Kevät-rogaining 2015

.

Uusi viesti
 • Ratamestari

  Reittihärvelistä (linkki yllä) löytyy radat. Sieltä voi katsella muiden reittjä, ja sinne voi lisäillä oman gps-jäljen tai yrittää piirrellä kulkemansa reitin, jos suunnilleen tietää missä on mennyt. Voittajan gps-jäljestä 'Kuntokeskus Huippu' voi myös ottaa oppia miten helppoa rastien kahmiminen on, kun on taidot ja fysiikka kohdallaan...

 • Teemu, Kotijoukkue

  Kiitos järjestäjille kivasta metsäpäivästä. Jos 4h sarjan voittaja tai joku muu kaikki rastit hakenut lukee tän ja sattui pitämään jotain sportstrackkeriä tms. päällä, niin olis kiva tietää paljonko matkaa tuli kaikkien rastien hausta. Ihan mieletöntä vauhtia joka tapauksessa voittaja (ja muukin kärkipää) vetänyt!

 • Ratamestari

  Tuloksissa muutama kummallisuus, joita selvitellään:
  'Ens kaudella' (kahteen kertaan tuloksissa)
  'Superboys' pisteitä pitäisi olla 114

 • Ratamestari

  Kevät-rogaining 2015, viime hetken vinkit.

  Huomioikaa kesäaikaan siirtyminen!

  Maasto:
  Metsä on käytännössä lumeton, mutta hyvällä onnella tiheistä kuusikoista saattaa löytyä jopa 10 cm lunta. Polut ovat paikoin jäässä tai lumisia. Etenkin hiihtoladuksi pohjattu Kuusijärvi-Bisa -ura on osin luminen tai jäässä. Soiden kantavuus vaihtelee. Kartan eteläosassa Metsähallitus on tehnyt kunnostustöitä, joista maastoon on syntynyt karttaa merkkaamattomia uria. Bisajärven koillispuoleisen suon itälaitadassa on oja, jota ei ole merkattu karttaan.

  Kenkäsuositus:
  Suunnistusnastari tai muu maastokelpoinen kenkä. Lenkkareilla ei kannata lähteä liukastelemaan. Kengät kastuvat varmasti, joten kengät ja sukat kannattaa valita sen mukaisesti.

  Taktiikasta:
  Koska rastien pistemäärien ääripäiden väli on huomattava, kannattaa tarkoin harkita onko järkevää hakea pienipisteinen rasti vaikka se olisikin "ihan vieressä" tai "melkein matkan varrella".
  Mikäli metsään haluaa ampaista lyhyellä suunnittelulla, hyvä taktiikka voi olla luoda nopea silmäys lähellä oleviin rasteihin, tehdä alun suunnitelma niiden pohjalta ja työstää lopullinen suunnitelma "oikeaan" maastoon siirtymisen aikana.
  Kaikkien rastien hakuun vaadittavat optimireitit ovat selvästi pidempiä kuin viime keväänä, mutta eivät kuitenkaan niin pitkiä kuin syksyllä.

  Autoilijat:
  Osallistujia on paljon, Kuusijärven parkkipaikka rajallinen ja sitä käyttävät muutkin. Jos Lahdentien varteen on pysäköity ajoneuvoja, tarkoittaa se todennäköisesti sitä, että parkkipaikka on täynnä. Älkää siis siinä tapauksessa ajako toiveikkaana portista sisään vaan pysäköikää suosiolla portin edusta levennykselle tai Lahdentien varteen, liikennesääntöjä noudattaen. Kävelymatkaa sieltä ei tule kuin 100 metriä lisää. Huomioikaa kevyenliikenteen väylä ja sen käyttäjät!

  Maalissa on tarjolla pienta naposteltavaa ja tarvittaessa henkistä tukea. Kuusijärven sauna (6 €), savusauna (10 €, unisex, uimapuku tms. mukaan) ja ravintola/kahvio ovat avoinna, lisätiedot: http://cafekuusijarvi.fi/

 • Ratamestari

  Lauantai päivä menee rasteja viedessä, joten ei kannata ihmetellä, jos kysymyksiin tai sähköposteihin ei päiväsaikaan vastata. Illalla ollaan taas eetterissä.

 • Ratamestari

  Ratamestari käy katsastamassa lauantaina Viron rogaining-tarjontaa eli tämän palstan kysymyksiin ja sähköposteihin vastaillaan taas sunnuntaina.

 • Ratamestari

  Tiistaina maasto oli pääosin paljas ja kuiva. Suot suurelta osin kantoivat. Joissain kohtaa poluilla vielä jäätä. Lunta löytyy myös muualta kuin soilta, mutta yöpakkasen jälkeen oli hankikanto. Millainen on tilanne reilun viikon päästä riippuu paljolti siitä onko yöpakkasia/sataako. Lumitilanteesta laitan jossain välissä faceen tietoa kuvien kera + päivitettyyn tapahtumakutsuun/-ohjeeseen, joka tulee ensi viikolla. Edellisenä lauantai-iltana laitetaan vielä faceen & tälle palstalle maasto-infoa ja ratamestarin viime hetken vinkit...

 • Lumitilanne

  Onko maastossa paljon lunta?

 • Ratamestari

  Yhtä vaille kaikki prikat on nyt metsässä. Jos haluaa ottaa ennakkotuntumaa maastoon, viime vuoden karttoja voi kysellä sähköpostilla. Ne kulkeutuvat fillarilähetillä kohtalaisesti Hki-Vantaa akselille, ja eiköhän Suomen Posti vielä joten kuten kirjeitäkin pääkaupunkiseuden ulkopuolelle kuljeta. Muutaman prikan pystyy bongaamaan polulta, mutta muut ovat enemmän tai vähemmän metsän kätköissä odottamassa löytäjäänsä. Alue on niin laaja, että melkoinen tuuri pitää käydä, että prikkaan vahingossa törmää. Ainahan voi kuitenkin yrittää eikä näillä keleillä varmaankaan paha mieli jää vaikkei yhtään löytäisikään...

 • Ratamestari

  Maankäytön luvat tulivat Metsähallitukselta eli Kevät-rogaining järjestetään, kts. lisätiedot yllä olevasta tapahtumakutsusta. Huomioikaa, että ilmoittautumisaika umpeutuu jo torstaina 19.3.2105 klo 23:59.

Lataa lisää viestejä