kartta_juoksu.jpg

Etusivu

Itä-Hakkilan kierros 2015

.


Aika: sunnuntaina 15.11.2015 klo 10

Paikka: Sipoon Gillerberget Länsitie 152, Sipoo

 

LopputuloksetVäliajatVäliaika-analyysi

Reittihärveli

Alle voit kirjoittaa kysymyksiä tai kommentteja tapahtumaan liittyen. Vastaamme aina kunhan ehdimme. Halutessasi voit jättää myös sähköposti-osoitteesi (osoitetta ei näytetä sivustolla).

 
 
Uusi viesti
 • Ratamestarit

  Tehokkaimmat pisteet per kuljettu matka saanee tällä radalla: 34-730-712-724-52. Matkaa kertyy huikeat 1.42 km ja pisteitä 29/52. Aikarastien 712:n ja 724:n aukeamista odotellessa bonuksena saattaa saada karttapussillisen sieniä mikäli sopiva sienipaikka osuu reitin varrelle...

  Ratamestarin optimireitti kohtalaiselle menijälle (5.67 km): 730-34-710-12-32-33-14-31-13-53-722-11-51-724-52. Jos 722 karkaa alta, ei 724:n hakeminen juurikaan matkaa lisää. Lisäksi välillä 33-14 saa loikottaa suurimman osan hyvää uraa pitkin.

  Jos uskoo pystyvänsä etenemään n. 4 km, hyvä valinta voisi olla 32-12-710-732-31-34-53-722-11-51-52 eli 47/52 pistettä. Jos tekee tiukkaa ajan kanssa, loppupuolella voi vielä jättää rastin 11 pois. Tälläkään reitillä ei haittaa vaikka 722 karkaisi alta, koska hyvin pienellä lisämatkalla saa haettua lopussa 724:n.

 • Erkki Kivistö

  Rastinviejän kiemurat: Kotona suunniteltuna tein kunnianhimoisen 48 pisteen suunnitelman. Matka oli noin 4,5 km. Tunnin lenkki siis onnistuisi 13 minuutin kilometrivauhdilla. Pummia ei saa tulla yhtään, mutta niinhän se pitäisi mennä, kun kaikki rastit on kierretty lauantaina. Alku 730, 34, 32, 12, 710 sujui mallikkaasti, 710:llä leimaus suunnitelman mukaan 19,5 minuutin kohdalla. Jatkui edelleen 31, 13, 53 ongelmitta. 722 näytti mahdolliselta hyvin saavuttaa alle 40 minuutin, kun 53:lla oli vielä 3 minuuttia aikaa. Pummi iski kuitenkin, kun kun korjasin lauantain oikealle vieneen reitin. Korjausliike oli liiallinen ja vei vasemmalle yläpuolen notkoihin. Rastille tullessa olin jo 3 minuuttia myöhässä ja jätin leimaamatta. Vielä on mahdollisuus suunnitelman mukaiseen tulokseen ottamalla 724 myöhemmin. 11 meni hyvin, mutta 51:llä tuhrautui muutama minuutti vaikka yritin mennä edellisen päivän reittiä. Alkoi näyttää huonolta, mutta vielä on mahdollisuus ottaa 724 ja ehkä 52 ennen tunnin täyttymistä. Ajauduin kuitenkin 200 m etelään ja leimasin 724:lla 15 sekuntia yli tunnin ajalla. Siinä vaiheessa unohtui, etten enää 52:lta saa pisteitä vaikka sen löytäisinki. Lauantain reittiä siis kiireellä kohti 52:ta. Onnistuin kuitenkin polun jälkeen kiipeämään rastin eteläpuolisen mäkeen ja siinä aikani harhailtuani tulin muiden perässä rastille. Se oli kuitenkin 712. Siinä vaiheessa ymmärsin lähteä hölkkäämään kohti maalia. Maalissa olin 15 minuuttia myöhässä. Pisteitä en enää laskenut, ehkä saldo olisi kaikesta huolimatta ollut plussan puolella. Eki

 • Anja-Riitta

  Kiitokset rastinviejälle ja kaikille järjestäjille, oli taas ikimuistoinen taistelu kelloa vastaan. Ekillä täsmälleen sama suunnitelma kuin minulla, mutta kunto ja taito eivät riittäneet... eivät edes 710-rastille asti.

 • Ratamestarit tiedottaa:

  Toivottavasti osallistujilla oli vähintään yhtä hauskaa kuin ratamestareille. Hykertelemme edelleen tyytyväisyydestä, koska kukaan ei hakenut kaikkia rasteja, ja reittihärvelin holtittomat reittiviivat hivelevät silmää...

 • Komitean tsupparit tiedottaa:

  Kilpailuohjeesta tehty huomio rastien määrästä osui oikeaan. Tässä siis korjaus kilpailuohjeen kohtaan Rastit:
  "Rastit on merkitty maastoon tavanomaiseen tapaan rastilipuin. Kiinteitä rasteja on 11 kpl ja liikkuvia rasteja on 3 kpl. Yhden ja kolmen pisteen rasteja on kumpiakin neljä ja viiden
  pisteen rasteja on kolme, mikä antaa maksimipistemääräksi 52 (= 3x7 + 3x5 + 4x3 + 4x1)."

  Hienoa havaita, että kilpailuohjeisiin perehdytään riittävällä tarkkuudella. Toivottavasti tämä ansiokas paneutuminen heijiastuu myös suorituksiin ja kisaajat välttyisivät turhilta pistemenetyksiltä.

 • Rastien lukumäärään täsmennystä

  Kiitos kattavista kilpailuohjeista. Voisiko komitea täsmentää rastien lukumäärää, onko kuitenkin niin että kolmen ja yhden pisteen arvoisia rasteja onkin tänä vuonna neljä kolmen sijasta? Ohjeessa lukee: "Yhden, kolmen ja viiden pisteen rasteja on kolme kutakin, mikä antaa maksimipistemääräksi 52 (= 3x7 + 3x5 + 4x3 + 4x1)."

 • Komitean tsupparit tiedottaa:

  Kartat on nyt painossa, ja täten myös ilmoittautuminen on päättynyt. Joitain ylimääräisiä karttoja on tilattu eli säälittäviä jälki-ilmoittautumisia otetaan resurssien rajoissa vastaan sähköpostitse vj@pihkaniskat.fi (vastausaika voi olla pitkä). Ilmoittautumisten muutoksia otetaa vastaan samaisella sähköpostilla - älkää käyttäkö muutoslinkkiä!

  Kilpailuohje on julkaistu ja siitä selviää mm. kilpailukeskuksen paikka (Sipoon Gillerberget, Länsitie 152, Sipoo), joten maastotiedustelukielto on astunut voimaan. Tutustukaan tarkoin kilpailuohjeeseen, jottei tuloslaskennan jälkeen harmita. "En tiennyt, että.."-selityksiä ei kuunnella, jos kilpailuohje on lukematta ja sisäistämättä. Muutoksena edellisvuosien käytäntöön ainakin: Suunnitteluaika sisältyy kilpailuaikaan eli erillistä suunnitteluaikaa ei ole.

 • Komitean tsupparit tiedottaa:

  Paikka on melko syrjäinen ja logistiikka vaatinee useimmilta (ainakin henkisiä voimavaroja ajatellen) moottorikäyttöiseen kulkuneuvoon tukeutumista. Paikalle pääsee toki myös esim. polkupyörällä. Tätä hyväksi havaittua kulkupeliä käyttäen on maastoon viety prikat Helsingin ydinalueen läheisyydestä asti. Fillaria voi hyödyntää 1.5 km:n siirtymään välillä kisakeskus-lähtö. Ajankohta ja joukkoliikennepalvelujen saatavuus syrjäseuduilla huomioiden bussilipusta ei taida juurikaan iloa olla...

 • Tsupparit

  Roga- ja muissa maastoissa saa vapaasti suorittaa ulkoiluun naamioitua tiedustelutoimintaa jokamiehenoikeuden puitteissa. Paikan julkaisemisen hetkellä astuu voimaan moraalinen maastotiedustelukilelto, jota valvokoon ainakin jokaisen suunnistajan omatunto. Kiellon rikkojia rankaistaan keskiaikaisin menetelmin.

 • Pihkaniska

  Roga-karttojen maastot muodostavat suht. kompaktin pienehkön metsäalueen . Voiko maastossa singahdella suorittamassa etukäteisharjoittelua likkuvien rastien kiinni saamiseksi ?

Lataa lisää viestejä