kartta_juoksu.jpg

Etusivu

Aikuisten suunnistuskurssin kuulumisia

.Ma 30.5.2022 kokoontui Kuusijärvelle suunnistuksen saloista kiinnostuneita aikuisten suunnistuskurssille. Kolmen teemallisen kerran jälkeen kurssilaiset pääsivät 8.6.2022 Aluerasteilla kokeilemaan oppimaansa käytännössä.

Kurssin vetäjät Iina ja Petri kertoivat, että aiemmilla kursseilla mm.
kartan suuntaamisen oivallus on tuonut ilon osallistujien kasvoille. Ensimmäiseltä itse suunnistetulta radalta tullut aloittelija on usein kuin lapsi naama leveässä hymyssä, ja lajin jälkipelikulttuurin mukaisesti heti kertomassa, miten onnistui löytämään rastille suoraan taikka sitten pienen koukun kautta. Tarjolla on siis aitoja ilon ja onnistumisen kokemuksia.

Kurssin sisältönä on suunnistuksen alkeet karttamerkkien lukemisesta aloittaen edeten kartan ja maaston vertailuun ja edelleen reitinvalintoihin. Sää suosii tänäkin vuonna, sillä  kurssipäivinä ei satanut. Kurssia on pidetty 20 vuotta , ja koko tänä aikana on ollut kurssiaikana sadetta vain jokusen kerran.

Osallistujat ovat löytäneet kurssille esimerkiksi kaverin suosituksesta tai googlaamalla. Iina ja Petri totesivat, että anti on siis ollut hyvä jataso takaa suosion tulevinakin vuosina. Aikaisempien vuosien osallistujat ovat kertoneet muun muassa, että kun osa lukea karttaa voi haarukoida otolliset marja- ja sienipaikat, eikä tarvitse harhailla satunnaisesti ympäri metsiä. Eräs kurssilainen kertoi ottavansa nykyisin aina matkoilla uudessa paikassa ensin kartan ja tutkivansa, missä on mitäkin. Näin ehtii nähdä ja kokea merkittävästi enemmän kuin ennen ilman karttaa - ennen ihmettelin, mitä ihmiset tekevät kartalla, mutta nykyään ihmettelen, miksi ei kaikilla ole karttaa.