manna2022_v1.jpg

Nuorison ryhmät

.

Pihkatassut (6-12 v.)

Nuorimmilla ensimmäisenä tavoitteena on suunnistuksen perustaitojen opettelu ja monipuolinen liikkuminen. Ainakin aluksi oman huoltajan on hyvä olla mukana harjoituksissa henkisenä tukena ja turvana tarpeen mukaan. Ensimmäinen askel itsenäiseen suunnistamiseen on usein rastireittiratojen (RR) suunnistaminen harjoituskisoissa aikuisen kanssa ja sen jälkeen myös itsenäisesti.

Noin 10-vuotiaasta eteenpäin tavoitteena on suunnistuksen perustaitojen vahvistaminen ja siirtyminen vähitellen itsenäiseen suunnistamiseen ilman apuviitoituksia. Suunnistusharrastuksen voi hyvin aloittaa tässäkin iässä. Treenit sovitetaan aina jokaiselle omaan taitotasoon mahdollisimman sopivaksi.

Pihkakiitäjät (13-18 v.)

Pihkakiitäjissä voi harjoitella tavoitteellisesti tai harrastaa kevyemmin oman mielensä mukaan. Toimintaan kuuluu monipuolisten suunnistustreenien lisäksi oheisharjoittelua ja leirejä. Myös henkilökohtaista sparrausta ja valmennusta on tarjolla siitä kiinnostuneille. Ryhmään voi hyvin liittyä myös ilman aiempaa suunnistuskokemusta. Nuoret pääsevät yleensä nopeasti lajiin sisään.