maisema_rasti.jpg

Pihkatassujen ryhmät

.

Metsän ketut (6-9 v.)

Tavoitteena on suunnistuksen perustaitojen opettelu ja monipuolinen liikkuminen. Ainakin aluksi oman huoltajan on hyvä olla mukana harjoituksissa. Ensimmäinen askel itsenäiseen suunnistamiseen on usein rastireittiratojen (RR) suunnistaminen harjoituskisoissa aikuisen kanssa ja sen jälkeen myös itsenäisesti.

Ilvekset (10-12 v.)

Tavoitteena on suunnistuksen perustaitojen vahvistaminen ja siirtyminen vähitellen itsenäiseen suunnistamiseen ilman apuviitoituksia. Suunnistusharrastuksen voi hyvin aloittaa tässäkin iässä. Ilvekset ja Metsän ketut harjoittelevat käytännössä yleensä samoissa treeneissä, joissa harjoitus sovitetaan jokaiselle omaan taitotasoon mahdollisimman sopivaksi.

Kärpät (13-20 v.)

Kärppäryhmässä voi harjoitella tavoitteellisesti tai harrastaa kevyemmin oman mielensä mukaan. Toimintaan kuuluu monipuolisten suunnistustreenien lisäksi oheisharjoittelua ja leirejä. Myös henkilökohtaista sparrausta ja valmennusta on tarjolla siitä kiinnostuneille. Ryhmään voi hyvin liittyä myös ilman aiempaa suunnistuskokemusta. Nuoret pääsevät yleensä nopeasti lajiin sisään.